OVER MIJ

MIJN VERHAAL

Hello there, this is me!

Net even anders, daar houdt de Surinaams-Indische Annemarie van!


"Mijn missie is om bruidsparen te helpen met het realiseren van hun droombruiloft. Ik vind het belangrijk dat ze tevreden zijn en zich bijzonder voelen op die ene speciale dag"


En dat bijzondere gevoel weet ze als geen ander over te brengen. Want behalve haar Zuid-Amerikaanse bloed, stroomt er ook passie, gedrevenheid, enthousiasme en creativiteit door haar aders. Tel daarbij op haar positieve energie en een aanstekelijke glimlach en wat je krijgt, is een cocktail vol eigenschappen om je vingers bij af te likken. En ze heet Annemarie. En zij drinkt dan weer graag een Moijto, lekker zoet. 

Stylen betekent voor mij het creatief vertalen van een (liefdes)verhaal naar een mooie styling. Als ik over styling praat, dan fleur ik helemaal op. Ik kan uren over kleuren, materialen, composities, gevoel en inspiratie praten. Wanneer ik een styling van A tot Z mag verzorgen, dan ben ik op mijn best. Je ziet mij helemaal stralen als het eindresultaat een heerlijk 'YES ' gevoel geeft. Ken je dat gevoel? Juist! Daar doe ik het voor. En dàt gevoel gun ik jou ook. Of het nu thuis is of op een prachtige locatie die misschien wel een bijzondere betekenis voor je heeft.


Daarnaast beleef ik veel plezier aan het aankleden van een netwerkontbijt, lunch of dinertafels, beurstand, event voor een bedrijf of fotoshoots?


"LOVE WHAT YOU DO; DO WHAT YOU LOVE" ♥♥

- Wayne W. Dyer - 

Met de paplepel ingegoten

Annemarie is opgegroeid in Suriname. ‘Met de paplepel ingegoten’ mag dan een typisch Nederlands gezegde zijn, maar dit geldt zeker ook voor Annemarie. Want net als haar ouders is Annemarie een harde werker. Als tiener hielp Annemarie haar ouders bij het plukken en verkopen van o.a. kouseband. Een lange peulvrucht, lijkend op een uitgerekte sperzieboon. Wanneer de peulen eenmaal geplukt en gebundeld waren, was het tijd voor plezier. Bij Annemarie thuis stond de deur altijd open. Niet alleen om te spelen, maar ook om gezellig mee te eten. Haar moeder maakte altijd heerlijke eten. Hier ontstond Annemarie’s liefde voor koken. Niet voor niets droomde ze als klein meisje van haar eettent. Toch bewandelde Annemarie eerst een ander pad. Na haar studie werkte Annemarie voor een overheidskantoor in Suriname. Maar haar meisjesdroom was krachtig en de eettent kwam er jaren later. Met eettent Het Smulhofje heeft Annemarie veel mensen blij gemaakt met lekker eten in een leuke ambiance. En zo is haar ondernemersdrive ontstaan.

En zo begon haar avontuur 


1997 was niet alleen het jaar van Rose DeWitt Bukater en Jack Dawson uit de film Titanic, maar ook van Annemarie. Want het was in dat jaar dat Annemarie met haar gezin naar Nederland kwam. Ze startte haar Nederlandse avontuur in loondienst. Ruim 20 jaar heeft ze bij uiteenlopende grote en middelgrote bedrijven gewerkt. Zij vervulde diverse coördinerende functies. Een rol waarin ze haar organisatorisch en probleemoplossend vermogen kon combineren met een flinke dosis creativiteit. Alles volledig naar wens van haar klanten, want daar krijgt Annemarie energie van.


Ook in die periode was Annemarie naast haar baan druk met andere activiteiten. Zo zette ze haar Surinaams-Indische roots om in de lekkerste gerechten. Voor bedrijfsfeestjes verzorgde ze uitgebreide rijsttafels. Maar wat klein begon, groeide uit tot een uit de hand gelopen hobby. Met een fulltimebaan én een gezin moest Annemarie een keuze gaan maken. 

AnnMariage was geboren


Dat was het moment waarop Annemarie zich ging interesseren voor een rol als weddingplanner. Eind 2012 startte Annemarie met haar opleiding tot weddingplanner, met als doel om bruidsparen te helpen met het organiseren van hun bruiloft. Tijdens de opleiding reisde ze door heel Nederland om een kijkje achter de schermen te nemen bij diverse trouwlocaties. Ze bezocht heel wat trouwbeurzen en netwerkbijeenkomsten. Daar kwam Annemarie al snel in aanraking met de meest interessante leveranciers. Nadat Annemarie haar diploma heeft behaald is ze haar eigen bedrijf gestart, genaamd AnnMariage. Een naam die staat voor - net even anders - het moet voor het bruidspaar een dag die niet als alle andere normale dagen zijn, maar net even anders! 

Ruim 3 jaar heeft Annemarie mooie bruiloften mogen organiseren op diverse locaties in Nederland. 


OMG... Dat kan beter!

Dus: "Ik heb het ervaren. Toen ik nog weddingplanner was. Ik heb mooie bruiloften mogen helpen organiseren, maar telkens had ik het gevoel dat er iets miste. Vaak ziet het bruidspaar er prachtig, de locatie vaak geweldig, de gasten feestelijk gekleed, maar de styling veelal teleurstellend. OMG! Dat kan beter. Zo is mijn passie voor weddingstyling aangewakkerd.


Maar ik wist toen niet waar ik moest beginnen? Styling, hoe doe je dat? Hoe krijg je een eenheid? Hoe combineer je kleuren en accessoires? Om de fijne kneepjes van het vak te leren volgde ik een aantal stylingworkshops bij ervaren weddingstylist. Want zij zijn al langer bezig in dit vaak, dus weten veel over styling. Hierna heb ik de stap genomen om mijn passie te volgen. Ik heb een switch gemaakt om me primair te richten op styling, en daar ben ik nog elke dag blij mee en trots! Stylen, daar is waar haar hart ligt en waar zij echt "HAPPY DE PEPPIE" van word. Inmiddels ben ik een kei hier in en een ervaren stylist die mijn perfectionisme omzet in een sfeer die klopt. En ik zet graag mijn expertise in om bruidsparen te ontzorgen, zodat zij optimaal kunnen genieten van hun trouwdag samen met al hun dierbaren. Als ik over styling praat, dan fleur ik helemaal op. Ik kan er uren over praten.


Haar stijl is te omschrijven als een mix van creatief, ongedwongen en net even anders. Sfeervol en vol details. Het liefst alles met bloemen! Inspiratie haalt ze uit haar directe omgeving; bos, internet, langs de weg, etalages en in woonwinkels. Maar ook vakanties dragen bij aan haar creatieve ideeën. Al die verschillende stijlen over de hele wereld inspireert Annemarie heel erg en het brengt een hoop creativiteit met zich mee.


Vrijetijd en meer.....

In haar vrije tijd vindt Annemarie het leuk om tot in late uren te Netflixen. Ze houdt van avontuur, ze wandelt graag in het bos en ze geniet van dagjesweg, korte tripjes, maar ook lange vakanties met haar partner. Regelmatig gaat ze shoppen met vriendinnen. Haar familie ziet ze regelmatig. Thuis is Annemarie graag bezig haar huis elk seizoen een mini make-over te geven. En op zondag? Het liefst slaapt ze uit. Dan begint ze haar dag in haar pyjama met roze pantoffels in haar voeten en een kop koffie in haar handen op de bank in haar favoriete plek: " het jungle hoekje". Genieten van de ochtendzon. Koken is nog steeds haar hobby, ze is altijd in de mood voor lekker eten, maar stylen is sinds 2015 haar grote passie geworden.


Ik heb mijn passie gevonden! Yesss I do... Liefs Annemarie xx 

En wat is jouw verhaal? Daar ben ik benieuwd naar!