WIE BEN IK

Ik ben Annemarie!


OMG.....wat vind ik dit eng.

Net even anders, daar houdt de Surinaams-Indische Annemarie van. ‘Ik ben tevreden als "mijn" bruidsparen en klanten zich op die unieke dag bijzonder voelen. Dat vind ik belangrijk.’ En dat bijzondere gevoel weet ze als geen ander over te brengen. Want behalve haar Zuid-Amerikaanse bloed, stroomt er ook passie, gedrevenheid, enthousiasme en creativiteit door haar aders. Tel daarbij op haar positieve energie en een aanstekelijke glimlach en wat je krijgt, is een cocktail vol eigenschappen om je vingers bij af te likken. En ze heet Annemarie. En zij drinkt dan weer graag een Moijto, lekker zoet.  


Met de paplepel ingegoten

Annemarie is opgegroeid in Suriname. ‘Met de paplepel ingegoten’ mag dan een typisch Nederlands gezegde zijn, maar dit geldt zeker ook voor Annemarie. Want net als haar ouders is Annemarie een fanatieke werker. Als tiener hielp Annemarie haar ouders bij het plukken en verkopen van o.a. kouseband, een lange peul, lijkend op een uitgerekte sperzieboon. Wanneer de peulen eenmaal geplukt en gebundeld waren, was het tijd voor plezier. Bij de familie van Annemarie stond de deur altijd open. Niet alleen om te spelen, maar ook om gezellig mee te eten. Hier ontstond Annemarie’s liefde voor koken. Ze genoot ervan (en nog steeds) om diners en feestjes tot in de puntjes te organiseren. Niet voor niets droomde ze als klein meisje van haar eettent. Toch bewandelde Annemarie eerst een ander pad. Na haar studie werkte Annemarie voor een overheidskantoor in Suriname. Maar haar meisjesdroom was krachtig en de eettent kwam er. Met eettent Het Smulhofje heeft Annemarie veel mensen blij gemaakt met lekker eten in een leuke ambiance. En zo is tijdens die werkzame jaren in Suriname haar ondernemersdrive ontstaan.


THIS IS ME

En zo begon haar avontuur

1997 was niet alleen het jaar van Rose DeWitt Bukater en Jack Dawson uit de film Titanic, maar ook van Annemarie. Want het was in dat jaar dat Annemarie met haar gezin naar Nederland kwam. Ze startte haar Nederlandse avontuur bij Philips in Eindhoven waar ze aantal jaren werkte. Zij vervulde diverse coördinerende functies. Een rol waarin ze haar organisatorisch en probleemoplossend vermogen kon combineren met een flinke dosis creativiteit. Alles volledig naar wens van haar klanten – want daar krijgt Annemarie voldoening en energie van. Ook in die periode was Annemarie naast haar baan altijd bezig met andere activiteiten. Zo zette ze haar Surinaams-Indische roots om in de lekkerste gerechten. Voor kleine bedrijfsfeestjes verzorgde ze uitgebreide rijsttafels. Maar wat klein begon, groeide uit tot een uit de hand gelopen hobby. Met een fulltimebaan én een gezin moest Annemarie een keuze gaan maken. Ook omdat ze het kantoor werk niet meer zo leuk vond!


Oh bah zonde! Dat kan beter

Dat was het moment waarop Annemarie zich ging interesseren voor een rol als weddingplanner. Nadat ze haar diploma heeft behaald is Annemarie gestart met haar eigen bedrijf AnnMariage weddingplanner. In die periode bezocht ze door heel Nederland verschillende trouwlocaties. Tijdens de mooie bruiloften die ze mocht organiseren, had ze telkens het gevoel dat er iets miste. Haar conclusie? Het bruidspaar prachtig, de locatie vaak geweldig, maar de styling veelal teleurstellend. In de woorden van Annemarie: Oh bah! Dat kan ik beter. Annemarie begon zich hierin te verdiepen en ze volgde een aantal stylingworkshops om de fijne kneepjes van het vak te leren. Want inmiddels is Annemarie een ervaren styliste die haar perfectionisme omzet in een sfeer die klopt. Als ze over styling praat, dan fleurt ze helemaal op. Ze kan er uren over praten. Annemarie vindt het erg leuk om te doen en ze wordt er heel gelukkig van. Haar inspiratie haalt ze uit haar directe omgeving, in het bos, op internet, uit etalages en ook in woonwinkels. Maar ook vakanties dragen bij aan haar creatieve ideeën. Al die verschillende stijlen over de hele wereld inspireert Annemarie heel erg en brengt een hoop creativiteit met zich mee. De stijl van Annemarie is het beste te omschrijven als een mix van creatief, ongedwongen, sfeervol en vol met details.

Vrijetijd

In haar vrije tijd geniet Annemarie samen met haar partner van een boswandeling, dagjesweg, korte tripjes, maar ook lange vakanties en van een lekker drankje en een hapje. Kids zijn volwassen en wonen al op hun eigen. De oudste is sinds kort geëmigreerd naar Suriname, maar ze bellen vaak met elkaar. Daarnaast gaat ze regelmatig winkelen of bezoek ze kringloopwinkels, op zoek naar bijzondere items. Ze is graag bezig in huis om te mixen en matchen met stijlen, kleuren en materialen. Het liefst slaapt Annemarie uit op zondag. Ze begint de dag in haar pyjama op de bank in haar favoriete plek het "jungle hoekje" met haar roze pantoffels in haar voeten en een kop koffie in haar handen. Genieten van de ochtendzon. Koken is nog steeds Annemarie's hobby, maar kouseband plukt ze niet meer. Al enkele jaren verdiept ze zich in de kleur van de kousenband – met een N. Dus niet het exemplaar aan de struik, maar dat om het been van de bruid.


Ik heb mijn passie gevonden! Yesss I do... Liefs Annemarie xx