Mijn eerste bruiloft

Wist je dat ik ben begonnen als  weddingplanner?

Mijn eerste bruiloft als weddingplanner!


Zeven jaar geleden, ik weet het nog goed, vlak voor kerst op 21 december 2012 mocht ik voor het eerst een bruiloft coordineren. Door een bekende ben ik in contact gebracht met een leuk stel dat wilde trouwen. Voor hun was het totaal nieuw wat een weddingplanner is en wat een weddingplanner precies doet. Al snel hebben we een kennismakingsgesprek gepland. Op een zaterdagmiddag reed ik in mijn autootje richting Roosenburg om Annemarie, Arjan en hun kinderen te leren kennen. Voor mij was het ook spannend. Maar gelukkig was die klik er. Ze waren erg positief en begrepen ook meteen waarom een weddingplanner van toegevoegde waarde is voor hun grote dag. Omdat ze volledig wilden richten op de persoonlijke zaken, was een weddingplanner de perfecte oplossing voor hun. En hoe leuk is het, dat ze mij hun dag hebben toevertrouwt. Het was een eind rijden, maar het was het waard.

 

Kort daarna was ik meteen begonnen met de voorbereidingen. Tweede afspraak volgde al snel. Bij de 2e afspraak bezochten wij samen een aantal locaties, waaronder de kerk in Spijkenisse waar het wettelijk huwelijk plaats zou vinden, de feestlocatie in Hoogvliet, tevens de plek van de fotoshoot. Zodat ik precies wist welke ideeën er waren waar ik dan weer op in kon spelen. En zo warener veel meer dingen waar ik als weddingplanner mee in aanraking kwam.

 

Omdat het mijn eerste bruiloft was, moest alles tiptop in orde zijn. Dat moet altijd zo zijn natuurlijk, maar dat ik een week voor de bruiloft alle leveranciers opbelde om alles te bevestigen was voor enkele van hen wel erg vroeg. Ik vond het spannend om nu voor deze eerste bruiloft aan de slag te gaan en deed alsof ik het al jaren beheerste. Niet dus, maar zelfvertrouwen is belangrijk en dus probeerde ik zo goed mogelijk te verbergen dat ik het super spannend vond. En dat ging vaak erg goed!

 

De GROTE dag!

Met mijn draaiboek vertrok ik al heel vroeg vanuit Noord-Brabant richting Roosenburg. Want ‘s ochtends stonden op mijn takenlijst: broodjes maken voor de gasten die thuis werden ontvangen, de kinderen helpen met aankleden, de gasten ontvangen, corsages spelden, etc. etc. Zodra in het huis alles in orde was kon ik door naar de volgende locatie, de kerk. In die tijd was ik nog niet zo bezig met styling en lag mijn focus vooral bij de grote taken. Er stonden een aantal fakkels langs de oprijlaan, de kerstboom stond versierd in de kerk en dat was het. Achteraf gezien had ik daar veel meer mee willen doen en de ruimte beter willen aankleden. Ach, zo leert iedereen van elk event weer iets! In de kerk wachtte ik de gasten op en begeleidde ik ze naar de zitplaatsen. Ik gaf aan wanneer de muziek aan mocht en de bruid kwam naar binnen. Zodra Annemarie en Arjan elkaar het jawoord gaven, snelde ik naar de volgende bestemming waar het kersverse paar met hun gasten ging dineren en feesten.

 

Met een mooi versierde kerstboom vol kerstballen die daarna weggegeven werden aan de gasten, hield de decoratie verder eigenlijk wel op. Ik besteedde nog niet voldoende aandacht aan mooie versiering, bloemen, kaarsen en ik merkte dat ik hier de volgende keer toch echt meer de nadruk op mag leggen. Het ontvangen van de gasten ging goed, maar na de felicitaties en de receptie moest in een microfoon verteld worden dat het buffet geopend werd. En dat was mijn taak! Knikkende knietjes, trillende handen en een heel zachte piepstem. Die niemand hoorde. Gelukkig was de locatie eigenaar zo aardig om het nog een keer aan te kondigen. Ben ik er toch nog goed vanaf gekomen!

 

Iedereen was heel aardig en het bruidspaar was tevreden met mijn hulp. Ik vond het zo fijn om te horen dat anderen tevreden waren over mijn werk. Een aantal gasten kwam naar me toe om me te complimenteren en gaven ook aan dat ik meer zelfvertrouwen mag uitstralen. Het was voor mij echt een super ervaring. Ik heb na deze bruiloft met veel liefde en plezier veel meer bruidsparen mogen ontzorgen, maar bruiloften stylen is toch wat ik het liefste doe.