WIE BEN IK

MIJN VERHAAL

Net even anders, daar houdt de Surinaams-Indische Annemarie van. ‘Ik ben tevreden als het bruidspaar en de gasten zich op die unieke dag bijzonder voelen. Dat vind ik belangrijk.’ En dat bijzondere gevoel weet ze als geen ander over te brengen. Want behalve haar Zuid-Amerikaanse bloed, stroomt er ook passie, gedrevenheid, enthousiasme en creativiteit door haar aders. Tel daarbij op haar positieve energie en een aanstekelijke glimlach en wat je krijgt, is een cocktail vol eigenschappen om je vingers bij af te likken. En ze heet Annemarie. En zij drinkt dan weer graag een Moijto, lekker zoet.  

Met de paplepel ingegoten

Annemarie is opgegroeid in Suriname. ‘Met de paplepel ingegoten’ mag dan een typisch Nederlands gezegde zijn, maar dit geldt zeker ook voor Annemarie. Want net als haar ouders is Annemarie een harde werker. Als tiener hielp Annemarie haar ouders bij het plukken en verkopen van o.a. koudeband. Een lange peulvrucht, lijkend op een uitgerekte sperzieboon. Wanneer de peulen eenmaal geplukt en gebundeld waren, was het tijd voor plezier. Bij Annemarie thuis stond te deur altijd open. Niet alleen om te spelen, maar ook om gezellig mee te eten. Haar moeder maakte altijd heerlijke eten. Hier ontstond Annemarie’s liefde voor koken. Niet voor niets droomde ze als klein meisje van haar eettent. Toch bewandelde Annemarie eerst een ander pad. Na haar studie werkte Annemarie voor een overheidskantoor in Suriname. Maar haar meisjesdroom was krachtig en de eettent kwam er jaren later. Met eettent Het Smulhofje heeft Annemarie veel mensen blij gemaakt met lekker eten in een leuke ambiance. En zo is haar ondernemersdrive ontstaan.

Hello there, this is me!

En zo begon haar avontuur

1997 was niet alleen het jaar van Rose DeWitt Bukater en Jack Dawson uit de film Titanic, maar ook van Annemarie. Want het was in dat jaar dat Annemarie met haar gezin naar Nederland kwam. Ze startte haar Nederlandse avontuur in loondienst. Ruim 20 jaar heeft ze bij uiteenlopende grote en middelgrote bedrijven gewerkt. Zij vervulde diverse coördinerende functies. Een rol waarin ze haar organisatorisch en probleemoplossend vermogen kon combineren met een flinke dosis creativiteit. Alles volledig naar wens van haar klanten, want daar krijgt Annemarie energie van.

Ook in die periode was Annemarie naast haar baan druk met andere activiteiten. Zo zette ze haar Surinaams-Indische roots om in de lekkerste gerechten. Voor bedrijfsfeestjes verzorgde ze uitgebreide rijsttafels. Maar wat klein begon, groeide uit tot een uit de hand gelopen hobby. Met een fulltimebaan én een gezin moest Annemarie een keuze gaan maken. Ook omdat ze het kantoor werk niet meer zo leuk vond😉

Oh bah! Dat kan ik beter

Dat was het moment waarop Annemarie zich ging interesseren voor een rol als weddingplanner. Zeven jaar geleden, nadat Annemarie haar diploma heeft behaald is ze haar eigen bedijf AnnMariage gestart, met het doel om bruidsparen te helpen met het organiseren van hun bruiloft. Ruim 3 jaar heeft Annemarie mooie bruiloften mogen organiseren op verschillende locaties in Nederland. Maar tijdens de mooie bruiloften die zij mocht organiseren, had ze telkens het gevoel dat er iets miste. Haar conclusie: het bruidspaar mooi, de locatie vaak geweldig, maar de styling veelal teleurstellend. In de woorden van Annemarie: Oh bah! Dat kan ik beter. Zo is haar passie voor weddingstyling aangewakkerd. Om de fijne kneepjes van het vak te leren volgde Annemarie een aantal stylingworkshops. Hierna heeft ze de stap genomen om haar passie te volgen en daar is ze nog elke dag blij mee en trots! Stylen, daar is waar haar hart ligt en waar zij echt happy van wordt. Inmiddels is Annemarie een ervaren styliste die haar perfectionisme omzet in een sfeer die klopt. Als ze over styling praat, dan fleurt ze helemaal op. Ze kan er uren over praten. 

Haar stijl is te omschrijven als een mix van creatief, ongedwongen en bijzonder. Sfeervol en vol details. Het liefst alles met bloemen! Inspiratie haalt ze uit haar directe omgeving: bos, internet, etalages en in woonwinkels. Maar ook vakanties dragen bij aan haar creatieve ideeën. Al die verschillende stijlen over de hele wereld inspireert Annemarie heel erg en het brengt een hoop creativiteit met zich mee.

Vrijetijd

In haar vrije tijd vindt Annemarie het leuk om series op tv te kijken en lekker te koken. Ook wandelt ze graag in het bos, en geniet ze van dagjesweg, korte tripjes, maar ook lange vakanties met haar partner. Regelmatig gaat ze ook shoppen met vriendinnen. In huis is Annemarie graag bezig om te mixen en matchen met stijlen, kleuren en materialen. En op zondag? Het liefst slaapt ze uit. Ze begint de dag in haar pyjama op de bank in haar favoriete plek het "jungle hoekje" met haar roze pantoffels in haar voeten en een kop koffie in haar handen. Genieten van de ochtendzon. Koken is nog steeds haar hobby, maar kouseband plukt ze niet meer. Al enkele jaren verdiept ze zich in de kleur van de kousenband – met een N. Dus niet het exemplaar aan de struik, maar dat om het been van de bruid.

Ik heb mijn passie gevonden! Yesss I do... Liefs Annemarie xx 

En wat is jouw verhaal? Daar ben ik benieuwd naar!